A gumiszalaggal végzett mobilizációs technika (a vérkeringés részleges csökkentése közben végzett mozgás) számos előnnyel rendelkezik. Gyógytornászok, rehabilitációs trénerek, masszőrök és élsportolók is gyakran alkalmazzák; akárcsak én! Olvass tovább, és megtudod, mitől olyan népszerű ez a kezelés!

boka flossing

A flossing egy olyan mobilizációs technika, melyet a sportrehabilitáció során kiegészítő kezelésként alkalmazok a vendégeimnél mozgásszervi panaszok esetén, vagy valamilyen sérülést követően. Ahogy a képen is látszik, ez a technika a vérkeringés részleges elszorításával jár, ebből kifolyólag elég intenzív, és csak néhány percig (<5) lehet fent hagyni.

Miközben rajtad van a floss szalag, egy rövid mozgásprogramot kell pontosan végrehajtanod az utasításaim szerint. Emiatt ha még nem vagy jártas a használatában, mindenképp szakember vezetésével alkalmazd a flossing technikát! Ráadásul vannak kontraindikációk, amikor nem is lehet alkalmazni ezt a terápiát pl. fertőzéses betegség, daganat, nyitott sebek, visszerek, vérhígító szedése, csontritkulás stb.

boka flossing

Elképesztő hatásai között szerepel:

✅  az erek könnyebben elszállítják a salakanyagokat;
✅  fokozza a vérkeringést;
✅  oldja a kötőszöveti letapadásokat a mechanikai erő által;
✅  csökkenti a fájdalmat.

… és még sorolhatnám! Ami talán a legérdekesebb, hogy az izomerő, és izomtömeg fejlesztésére is alkalmazható! Sokkal gyorsabb eredmény érhető el, ha az izomtömeg növelő edzést flossinggal kiegészítve végezzük, mint pusztán a hagyományos módszerekkel. Nézzük meg közelebbről, hogyan lehetséges ez!

A floss szalag feltekerése egy testrészre csökkenti a vérkeringést az adott területen. Ez a keringési deficit a szalag eltávolítása után arra ösztönzi az adott területet, hogy extra fokozatra kapcsolja az építő folyamatokat és a keringést. Így történik, hogy az izomépítés folyamata is turbó fokozatra kapcsol a vér- és nyirokkeringés csökkentése után.  

floss band

Elsősorban az elsorvadt izmok visszaépítésére alkalmazzák pl. gipsz levétele után (számos egyéb jótékony hatása miatt), de egészséges emberek edzésprogramjában is helyet kaphat ez a módszer. Nem azt mondom, hogy ezentúl csak

 így eddz, de ha idő hiányában vagy, vagy épp nyaralsz, és nem az edzéssel szeretnéd, hogy elmenjen az időd, ugyanakkor fontos szempont neked, hogy az izomtömeged megmaradjon, akkor jó választás. 

Nem tudom azonban eléggé hangsúlyozni, hogy ne egy YouTube videó alapján használd ezt a technikát, mert komoly egészségügyi következményei lehetnek, ha nem megfelelően alkalmazod. Bátran keress fel engem, és biztonságosan kipróbálhatod velem ezt a technikát!

Ha ismersz valakit, akinek szerinted hasznos lehet ez a cikk, ne felejtsd el most továbbítani neki! ?✉️

Kapcsolat


+36 30 53 63 408


szakasits.adel@gmail.com

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
COOKIE NYILATKOZAT