Sosem voltam az a lány, aki smink nélkül ki se lép az utcára, de biztos vagyok benne, hogy ismertek olyat, akit még szinte sohasem láttatok smink nélkül.
Tény, hogy a smink egy bizonyos kor felett ápol és eltakar (el is kellene gondolkoznom ezen a mindennapi sminkelésen hahaha), na de most beszéljünk a sminkben edzésről!

Miért ne eddz sminkben?

  • Mert a bőröd nem tud megfelelően lélegezni.
  • Mert nem tudsz rendesen izzadni, így a salakanyagok sem tudnak megfelelően távozni.
  • Mert ugyan az edzés alatt szebben nézel ki, de hosszú távon öregíti a bőrt.
  • Mert a sminkben edzés, bőr- és szemgyulladást is okozhat.

Az edzés hatására felpörög a vérkeringés, kitágulnak a pórusok és elkezdünk izzadni. Az alapozóval fedett tág pórusok rövid időn belül pattanásokhoz és mitteszerekhez vezethetnek, ráadásul a bőr is csúnyán begyulladhat tőle.

arc mosás
Még akkor is érdemes a kedvenc micellás arclemosóddal megtisztítanod a bőröd edzés előtt, ha nincs rajtad smink. Így biztosan minden szennyeződést eltávolítasz, ami a sportolás alatt kitágult pórusaidon keresztül irritálná a bőröd.

Remélem elég erős érveket hoztam annak érdekében, hogy smink nélkül eddzetek. Persze néha nálam is vannak kivételek (rendezvény, fellépés, forgatás), de alapvetően a mindennapi edzéseimet szigorúan smink nélkül végzem.

Bízom benne, hogy hasznosnak találtad ezt a cikket. Ha így van, oszd meg azzal a barátnőddel, akit még érdekelhet ez a téma!

Kapcsolat


+36 30 53 63 408


szakasits.adel@gmail.com

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
COOKIE NYILATKOZAT